www.petropavl-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Петропавлівський район >> Новини
У Покрові за чотири роки реалізували майже 120 інфраструктурних проектів
Версія для друку Написати листа
Сучасні зони відпочинку та оновлені вулиці. Реконструйовані навчальні заклади та осередки дитячої творчості. Котельні на альтернативному паливі й енергозберігаючі вуличні ліхтарі. За чотири роки у Покрові реалізували майже 120 інфраструктурних проектів. Про це стало відомо під час Ради регіонального розвитку міста.

«Децентралізація дала поштовх розвитку міст та селищ у регіонах. Наприклад, у Покрові за останні чотири роки доходи міського бюджету збільшилися вдвічі. Це дозволило реалізувати десятки важливих інфраструктурних проектів, на які мешканці чекали роками», – зазначив міський голова Олександр Шаповал.

Нині будь-який гість Покрова може підтвердити – місто не впізнати. За останні декілька років воно перетворилося на красиве та комфортне. Осучаснені вулиці, охайні місця відпочинку. Для зручності пішоходів – тротуарна плитка, лави. Око тішать зелені газони, клумби та фонтани. Модернізували й вуличне освітлення – понад 2 тис ліхтарів замінили на енергозберігаючі.

«Візитівка Покрова – реконструйовані в центрі місця відпочинку: площа Сірка та парк ім. Бориса Мозолевського, – додав Олександр Шаповал. – У парку – все для комфортного дозвілля городян. Пішохідні доріжки, дитячий та спортивний майданчики, роледром, доглянуті газони».

Декілька років тому місто відмовилося від централізованого опалення. Інвестори звели 2 альтернативні котельні та 5 модульних на твердому паливі. Вони разом виробляють тепло для 30 об’єктів соціальної сфери.

Навчальні заклади Покрова перетворюють на енергоефективні. Після масштабної реконструкції будівля школи №1 – яскрава, із новою покрівлею та термомодернізованим фасадом. Всередині – різнобарвні класи із новітнім обладнанням.

«Ще у декількох школах осучаснили систему опалення та замінили покрівлю. А в дитсадку №5 «Червона шапочка» встановили енергозберігаючі вікна», – сказав Олександр Шаповал.

При філіалі Будинку творчості дітей і юнацтва відкрили сучасну школу робототехніки. Там вже понад 100 інженерів-початківців безкоштовно опановують ази електроніки, програмування та 3D-моделювання. У школі – потужні комп’ютери, 3D-принтер, лазерний різак, паяльні станції.

Після капремонту не впізнати глядацьку залу Дитячої школи мистецтв. Сучасний дизайн приміщення, зручна сцена та нова система освітлення. Все – для дитячої творчості.

«У нас багато задумів, як зробити місто ще комфортнішим та гарнішим. Тож попереду – копітка робота», – додав міський голова.

Наразі у місті зводять новий дитсадок оригінальної архітектури – у формі підкови. На сучасне місце відпочинку перетворюють парк Гірників. Всі будівельні роботи – на житловому масиві Рудник.



Покров останніми роками не впізнати


Оновлені вулиці..


..із якісним асфальтом,..



..сучасним освітленням


Комфортні місця відпочинку –..



..для дорослих та малечі



Після масштабної реконструкції школу №1 не впізнати



Яскраві класи – із новітнім обладнанням



У коридорах – сучасні буккросинги



В місті – декілька медіатек



Для юних техніків – сучасна школа робототехніки



Загалом за чотири роки в Покрові реалізували майже 120 інфраструктурних проектів



Про це говорили під час Ради регіонального розвитку міста
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
ATTNI7PJ.jpg