Петропавлівський район
www.petropavl-rn.dp.gov.ua



    Підтримка розвитку фермерських господарств цьогоріч передбачена за такими напрямками:

    Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.04.2019 № 236 затверджено розподіл бюджетних коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» за КПКВК 2801230 “Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств”, яким передбачено фінансову підтримку одержувачам бюджетних коштів за такими напрямками:
    - часткова компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, закупленого у фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, які здійснюють виробництво та/або його реалізацію - 80 000,0 тис. грн.
    - часткова компенсація витрат, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами – 5 000,0 тис. грн.
    - фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів - 50000,0 тис. грн.
    - часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва - 250 000,0 тис. грн.
    - здешевлення кредитів – 45 000,0 тис. грн.
    - бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) - новоствореним фермерським господарствам – 90 000,0 тис. грн.
    - бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для фермерських господарств (крім новостворених) – 240 000,0 тис. грн.
    - додаткова фінансова підтримка фермерських господарств із статусом сімейних фермерських господарств через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - 40 000,0 тис. грн.
    Механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» визначений Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 106.
    З повним текстом постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 106 (зі змінами). З повним текстом документу можна ознайомитися на Єдиному веб-порталі Верховної Ради України у розділі «Законодавство України» за посиланням:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/106-2018-п


    Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Завдяки підтримці Уряду молодий фермер до 35 років може отримати до 40 тис. грн, - Віктор Шеремета
    Державна підтримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів. Так, голова фермерського господарства віком до 35 років 1 раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тис. грн на розвиток свого господарства.
    Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета в інтерв'ю одному з українських радіо та додав, що детально з програмами підтримки АПК на 2019 рік можна ознайомитись на спеціальному сайті, який присвячено виключно дотаціям –https://dotacii2019.minagro.gov.ua/ua.
    «Важливою метою для Уряду і Мінагрополітики є забезпечення сталості державної підтримки. Але, разом з тим, ми реагуємо на виклики галузі і доповнюємо програми новими актуальними напрямами. Зокрема, йдеться про підтримку молодих фермерів, новостворених фермерських господарств, галузі бджільництва, відшкодування вартості обладнання для шокової заморозки ягід та інше», - зауважив Віктор Шеремета.
    Детальніше:
    https://new.minagro.gov.ua/…/zavdyaki-pidtrimci-uryadu-molo…