Петропавлівський район
www.petropavl-rn.dp.gov.ua



ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ
Відомості з інтернет ресурсів
Що потрібно для розвитку зеленого туризму на Україні
      Україна може і повинна стати центром «зеленого туризму», переконані фахівці.


      «Сто національностей в українських селах проживають, маємо автентичну культуру, дуже класні традиції, ремесла, гастрономію, в нас відроджуються рецепти страв, харчів, які колись готувалися нашими прадідами, тобто в нас є що показати. Автентичність саме цього продукту має бути цікавою і для іноземців, і для містян, для дітей, які живуть в багатоповерхівках, серед асфальту. Побачити живу корову, знайти яйце, яке курка знесла, з’їсти з гряди живу ягоду і так далі», – пояснює голова правління Спілки сільського зеленого туризму в Україні Володимир Васильєв..


      Головна перешкода на цьому шляху – це відсутність на центральному рівні розуміння важливості підтримки та створення політики для розвитку цього виду діяльності, вважає Володимир Васильєв.


      «Одні вважають, що сільський туризм – це бізнес, і людина з Києва, наприклад, має побудувати там котеджі, а сільські люди мають бути найняті. Але все навпаки, сільський туризм – це коли всі задіяні: коли одне ліжко-місце забезпечує розвиток діяльності, бо має з’явитися кав’ярня, магазин, оренда чогось, тобто 6-7 видів бізнесу з’являється», – наголошує він.


      «Необхідно створити правові умови, щоб це ліжко-місце з’явилося будь-де, необхідно полегшити цей процес і створити пільгові умови», – переконаний Володимир Васильєв.


Більше інформації за посиланнями:

https://www.radiosvoboda.org/a/svoboda-v-detalyah/29374595.html
https://www.greentour.com.ua/posluga/programm_kategory
http://agro-business.com.ua/agro/rehionalnyi-vymir/item/8355-rozvytok-silskoho-zelenoho-turyzmu-na-dnipropetrovshchyni.html
http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/90010301
https://www.ukrinform.ua/tag-silskij-turizm