www.petropavl-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Петропавлівський район >> Новини
Деякі питання визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування
Версія для друку Написати листа
Деякі питання визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування

    Відповідно до пункту 3 частини третьої статті 13 Закону України «Про державну службу» (далі - Закон) НАДС надає роз’яснення з питань застосування Закону та інших нормативно-правових актів у сфері державної служби.
    Законом встановлено категорію посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування.
    Залежно від юрисдикції державного органу перелік посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, (далі - Перелік) затверджується за поданням керівника державної служби у державному органі Національним агентством України з питань державної служби або його територіальним органом.
    Перелік визначається за критеріями, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 06 квітня 2016 року № 271 (далі - Критерії).
    Критеріями визначення Переліку є зміст і характер виконуваної ними роботи, що в переважній більшості не передбачає здійснення повноважень, безпосередньо пов’язаних з виконанням завдань і функцій, визначених частиною | першою статті 1 Закону, а також роботи, що пов’язана із забезпеченням належних умов функціонування державного органу, різновид якої встановлений абзацом другим пункту 1 Критеріїв.
    Постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 135 «Деякі питання визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування» (далі - постанова № 135) внесено зміни до пункту 1 Критеріїв, відповідно до яких розширено різновид роботи, що пов’язана із забезпеченням належних умов функціонування державного органу.
    Підсумовуючи викладене та враховуючи те, що законодавством встановлено єдиний підхід у визначенні Переліку, який обумовлюється процедурою детального аналізу завдань та функцій, покладених на працівників державних органів, на предмет їх відповідності Критеріям, забезпечення реалізації якого покладено на керівника державної служби у державному органі, | звертаємо увагу, що аналіз на відповідність Критеріям посадових обов’язків за посадами здійснюється, у тому числі із урахуванням змін, внесених постановою № 135.
    У разі коли у державному органі за результатами зазначеного аналізу завдань та функцій, покладених на працівників державних органів, посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, не виявлено, такому органу рекомендується повідомити про це НАДС або його територіальний орган у відповідній області.
    З метою сприяння однаковому застосуванню положень законодавства, оптимізації та прискорення процесу затвердження Переліку рекомендується надсилати його НАДС або його територіальному органу у відповідній області у двох примірниках супровідним листом разом із проектами штатного розпису, положень про структурні підрозділи, працівники яких відносяться до категорії посад, які виконують функції з обслуговування, посадових інструкцій таких працівників.
    Також НАДС додатково звертає увагу на пункт 3 постанови № 135, відповідно до якого державні органи повинні забезпечити підтримання в актуальному стані переліків, у разі їх наявності, з урахуванням змін, які відбуваються у структурі або у штатному розписі.
    У зв’язку з цим, у разі внесення змін до структури або штатного розпису державного органу, внаслідок яких попередньо затверджений Перелік не відповідатиме таким змінам, керівнику державної служби необхідно подати для затвердження до НАДС або його територіального органу новий Перелік з актуальними (зміненими) посадами, зокрема, щодо їх кількості, найменувань та назв структурних підрозділів, в яких такі посади знаходяться.
    Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор